HälsaToppblogg.se storblirliten -

tips på nyttigt

LÖK:
Det finns flera sorters lök som har liknande hälsofrämjande egenskaper, såsom en ökad ämnesomsättning och därmed ökad fettförbränning. Lök hjälper också till att förbättra immunförsvaret och fungerar även som antioxidant.


KORN:
Korn kan med fördel användas i frukostflingor, soppor och som substitut för ris i risotto. Korn har också ett lågt GI (glykemiskt index), samtidigt som det är fiberrikt.


BÖNOR OCH LINSER:
Bönor och linser ska inte underskattas. Dem är fulla av både proteiner och vitaminer. Det är en nödvändighet i en antiåldringsdiet och dem har alla lågt GI. Kan med fördel användas i soppor och sallader.CHILI:
Nästan alla rätter kan piffas till med chili (chilipeppar). Det finns en rad fördelar med chili, såsom att det hjälper dig att få ett bättre immunförsvar, ökar din fettförbränning, gör dig piggare och har samtidigt en positiv inverkan på aptiten. Chili sänker även dina hdl-kolesterolvärden.


NÖTTER OCH FRÖN:
Lägg gärna till nötter och frön till dina vanliga måltider. Nötter innehåller nyttiga, omättade fetter och har ett lågt GI, samtidigt som det tycks förstärka minnet. Nötter och frön har en hög halt av e-vitamin, speciellt mandlar och hasselnötter. E-vitaminer fungerar som en stark antioxidant.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus