HälsaToppblogg.se storblirliten -

smörgås - kolhydrat

Hej,


I mitt gamla liv var smörgåsar det bästa jag visste. En rostad smörgås med smör, ost och marmelad. Eller varför inte en färsk fralla.. Mums, tyckte jag.

Numera äter jag inte smörgåsar, jag har lätt för att trilla dit, tror jag och jag vill ju absolut inte tillbaka. Jag brukar äta smörgåsar på mina ätardagar, på lördagarna.. Men då håller jag mig till de nyttigare alternativen. Sen har vi alla dagar då det finns undantag, men numera har jag koll på hur mycket jag stoppar i mig.

Smörgåsar är kolhydrater, men smörgåsar i sig behöver inte bli någon katastrof. Allt beror på vilket pålägg och bröd du väljer.

Många tror att jag går på diet och utesluter kolhydraterna helt. För det första avskyr jag ordet diet och jag äter absolut kolhydrater, till exempel havregrynsgröt, frukt, potatis och ris, men i måttliga mängder. Pasta undviker jag nästan helt faktiskt.

I gamla livet levde jag i stort sett på smörgåsar, de var lätta att göra iordning och även ta med sig, men de innehåller väldigt mycket kolhydrater. Nu försöker jag tänka att äta så bra som möjligt, jag väljer grönsaker, quinoa, bönor, frukt m.m. De bästa kolhydratkällorna och dessutom andra nyttigheter. Sedan lägger jag givetvis till protein såsom kött eller kyckling.


 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna
2013-01-24 @ 00:01:07 URL: http://Overenskommelsen.blogg.se

Instämmer, avskyr ordet diet!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus